Regionala ekonomiska konferenser

 

Sparbanksstiftelsen Kronan ser det som angeläget att finansiera näringslivskonferenser tillsammans med Swedbank för att bidra till en positiv kontaktskapande verksamhet och regional utveckling inom vårt verksamhetsområde. Dessa konferenser ger också möjligheter att skapa träffpunkter för företag, kommuner och organisationer. Vi vill genom detta engagemang gagna samhällsutvecklingen i verksamhetsområdet. Samhällsengagemang har alltid spelat en central roll i vår verksamhet.  

 

 

Konferenser under 2016.

 

Sparbanksstiftelsen Kronan kommer under 2016 medverka som huvudfinansiär vid sju regionala ekonomiska konferenser.

 

Torsås hade årets första konferens den 12 februari under temat "Företagets digitala framtid". Bland talarna fanns Jonas Persson Vd för Microsoft Sverige, Anna Felländer Digitaliserings- och Framtidsekonom på Swedbank samt Anette Birgersson varumärkesansvarig för Roxtec AB.

Program Torsås 2016-02-12

 

I Växjö var konferensen förlagt till den 11 april. Programmet inleddes av Bankdirektör Thomas Gränsman och temat för året var "Utmaningar i framtiden". Ami Hemviken, en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap föreläste om Det är inte tanken som räknas - Men det gör din kommunikation. Thimon de Jong föreläste på engelska om Future - proof your business strategy. Efter fika tog Olof Manner vid. Han är chef för makroanalys i Swedbank och gav en genomgång med nedslag i aktuella händelser. Dagen avslutades med Azita Shariati, Vd för Sodexo i Sverige och Danmark. Hon berörde hur hon radikalt förändrat sitt arbete kring jämställdhet och mångfald.

Program Växjö 2016-04-11

 

Nästa konferens var förlagt till Blekinge Tekniska Högskola. Efter att alla närvarande hälsats välkomna så föreläste Magnus Alvesson, prognoschef på Swedbank, om det ekonomiska läget på global och nationell nivå. Magnus Forsbrand, Vd på Karlskrona Science Park om tillväxt med spets.Förmiddagen  i övrigt handlade om Ungdomar i företagande, Regional utveckling, Utveckling i skeppsvarv och Digitaliseringen i samhället. Konferensen avslutades med lunch mingel med företagare och studenter.

 

Under hösten 2016 kommer följande konferenser att hållas

Nybro 6 oktober

Ljungby 7 oktober

Halmstad 8 november

Kalmar 14 november

 

 

             

Swedbanks Magnus Alvesson i Växjö        Stiftelsens Eva-Marie Andersson

                                                               och Anders Sundström i Ronneby

 

             

Lars-Johan Jarnheimer, ordförande             Hans Vestberg, VD och koncernchef 

IKEA:s koncernstyrelse, föreläste              på Ericson, var en dynamisk talare

i Oskarshamn.                                          på Näringslivsdagen i Halmstad.