Stipendier 2011 

Sparbanksstiftelsen Kronan premierade 2011 45 studenter som arbetat fram 24 examensarbeten. Åtta av dessa har belönats med 50.000 kr och sexton med 25.000. Arbetena håller mycket hög standard och är ett kraftfullt belägg för att den högre utbildningen och forskningen vid våra lärosäten ständigt flyttas framåt. Många av årets stipendiearbeten utmärker sig för uppfinningsrikedom och originalitet. Några arbeten har lett till eget företagande och fler har potential att omsättas i affärsidé. 

Blekinge Tekniska Högskola utmärker sig för arbeten med hållbar utveckling i fokus. Energibesparingar i mobilnätverk och en metod för att uppnå Vision 2050 gav två stipendier på 50.000 till BTH. Linnéuniversitetet har i år ett intressant arbete om inlärningspedagogoik i matematik, något som verkar behövas för att få elever intresserade av detta viktiga ämne. Flera andra av Linnéuniversitetets arbeten som behandlade datateknik, säkerställning av rutiner i industrin, god design m.m. belönades också av stipendiejuryn. Högskolan i Halmstad har i likhet med tidigare år flera arbeten som gjorts i samarbete med Hälsoteknikalliansen i Halland. Denna samverkan mellan skola och näringsliv leder till nya innovationer i form av handikapphjälpmedel och trygghetsanordningar för hem- och sjukhusvård.

Sparbanksstiftelsen Kronan vill rikta ett varmt tack till studenter, handledare och företag som medverkade vid vår högtidliga stipendieutdelningshögtid på Brofästet i Kalmar. Stiftelsen önskar all lycka och fortsatt framgång till årets stipendiater!