Stipendier 2012 

Sparbanksstiftelsen Kronan premierade 2012 44 studenter som arbetat fram 24 examensarbeten. Åtta av dessa har belönats med 50.000 kr och sexton med 25.000. Arbetena håller som vanligt hög standard och är ett kraftfullt belägg för att den högre utbildningen och forskningen vid våra lärosäten ständigt flyttas framåt. Årets stipendiearbeten utmärker sig för uppfinningsrikedom och originalitet! 

Blekinge Tekniska Högskola utmärker sig för högteknologiska arbeten med hög praktisk tillämpningsgrad inom ämnen som diagnostisering av oljekällor och mångsidigt kvalitetsutvecklande av mobila nätverk. Pris gick också till tre studenter som utvecklat en metod för företag att rapportera åtgärder för hållbarhet till myndigheterna och samtidigt planera sitt hållbarhetsarbete långsiktigt. 

Linnéuniversitetet har i år många företagstillvända arbeten som förbättrar processer och ökar lönsamhet i industrin. Tre fina designarbeten, ekologiska barnkläder, harmoniskapande gardinmönster och fantasifulla tapetmönster med miljötema, belönades också av stipendiejuryn.

Högskolan i Halmstad har i år flera riktigt smarta ingenjörsarbeten, i vissa fall närmast uppfinningar. Vad sägs om jämförelsevis lätta gjutna marmorgravstenar, cykelkrok som sitter på cykeln i stället för på bilen eller en vinterjacka som är fullt säkerhetsutrustad när man är ute på sjö- eller havsis! 

Sparbanksstiftelsen Kronan vill rikta ett varmt tack till studenter, handledare och företag som medverkade vid vår högtidliga stipendieutdelningshögtid på Högskolan i Halmstad. Stiftelsen önskar all lycka och fortsatt framgång till årets stipendiater!

Ladda hem