Stipendieutdelning 2014 på Linnéuniversitetet i Växjö

2014 blev 45 studenter med sammanlagt 24 examensarbeten belönade. 
Det delades ut åtta stipendier på 50.000 kr och sexton på 25.000 kr.
 
Olika ämnesområden var behandlade, tre arbeten belönade med 50 tkr handlade i år om medicin vilket är ganska nytt i detta sammanhang. Flera arbeten som handlade om ekonomisk och praktisk syn på specifika företags processflöden har potential att öka lönsamheten för dessa företag. Dessutom var det som vanligt många tekniska innovationer som kommer att vara till stor nytta för både företag och samhälle.
 
Stiftelsens ordförande Tommy Lindgren öppnade högtiden med att hälsa alla välkomna och rektor Stephen Hwang presenterade Linnéuniversitetet och berättade om framtida satsningar i Kalmar och Växjö.
Moderator var Thomas Gränsman, kontorschef på Swedbank i Växjö.
Årets föredragshållare var universitetsadjunkt och utvecklingskonsult Yael Tågerud från LNU. 
 

Stipendiekatalog 2014

 


Tommy Lindgren, stiftelsens ordförande, överräcker diplom till Martin Nilsson Lind och bröderna Erik och Daniel Petersson från Blekinge Tekniska Högskola. Deras arbete hade resulterat i ett framtagande av en uppsättningstejp för Ikeas badrumsprodukter.
 
Linnéuniversitetets rektor Stephen Hwang hälsade stipendiater och åhörare välkomna till årets stipendieutdelning
 
Emily Bretteus från Högskolan i Halmstad berättade om det examensarbete hon gjort i samarbete med Anna Jönsson. Arbetet har resulterat i en patentsökt plastdetalj som hindrar små svårhanterade saker att hamna i halsen på patienterna vid insättning av tandimplantat.
 
Yael Tågerud från Linnéuniversitet var dagens föredragshållare och berättade underhållande bland annat om hur man skalar en banan på bästa sätt.